Nidas thairestaurant

Jeg vil at folk skal smake god, thailandsk mat. Det gjør meg glad når folk koser seg med maten jeg lager.

Nida

Kunsten å lage god mat

Matlaging har alltid vært en hobby og jeg elsker å lage mat! Det er så spennende å finne på nye retter med nye smaker og sammensetninger. Jeg kom til Norge i 1998 og har jobbet i ulike kantiner og med catering. Jeg har levert retter til store arrangementer på mange hundre stykker. Mine venner og familie sier jeg nærmest tryller frem de deiligste retter og smaker. Jeg har alltid vært glad i å jobbe og nå kan jeg jobbe med det jeg koser meg mest med.

Velkommen til min egen restaurant!

5B

Hvem er Nida?

Jeg kommer fra Mae Taeng, omtrent 4 mil utenfor Chiang Mai. Området er langt nord i Thailand med fjellandsskap og frodig natur. Lyden av krydder som knuses kunne alltid høres da du gikk gjennom den lille landsbyen. Jeg lærte tidlig å lage mat. Jeg var veldig nysgjerrig og var med moren min å laget mat allerede i 7-8 års alderen. I innsjøen fanget vi krabber og fisk som vi tilberedte. Hagen vår bugnet av råvarer og vi kunne plukke det meste vi trengte der.

Hjemmelaget middag laget fra bunn

Alle krydderblandinger og chilipaster jeg serverer på restauranten har jeg laget selv. All kjøtt-, fisk- og grønnsakskraft lager jeg fra bunnen av. Peanøttsaus og søt-sur saus er også hjemmelaget. Det meste dyrker jeg i vår økologiske hage hjemme i Thailand og får sendt til Norge. Kjøtt og ferske grønnsaker kjøper jeg lokalt og prøver å handle fra småskalaprodusentene vi har her i Stavanger området.

Det kommer aldri noen buljongterninger inn på mitt kjøkken! Mange sier jeg har en trent nese siden jeg kan lukte ferdigsauser og buljongterninger med én gang jeg går inn i et rom. Du vet aldri hva som er i ferdigretter så jeg foretrekker å lage maten fra bunnen av. Når jeg lager mine egne blandinger får jeg det naturlig og akkurat slik jeg vil ha det. Det blir det gode retter av.

Nida sine favoritter

Menyen vår består av en del tradisjonell thaimat, men også noen retter du kanskje ikke har smakt tidligere. Vi har ikke mange side opp og side ned med retter, men vil heller ha noen få retter som vi er skikkelig flinke på. Det bidrar også til mindre matsvinn. På dagens 5-retter får du smake forskjellige utvalgte retter. I Thailand serverer vi alle rettene på én gang.

Selv klarer jeg ikke plukke ut bare én favorittrett. Jeg elsker mangfold og mulighetene det gir. Det er så kjekt å sette sammen nye retter med råvarene jeg har. På restauranten min får du velge mellom retter jeg er sikker på at du kommer til å like. Vi tilpasser maten slik at du får den så sterk som du liker.